10. päivä Riossa (12.2.2012)

On se niin Rio de Janeiroa, että päivän suunnitelmat muuttuvat non-stop. Tänään olisi vuorossa ollut raitsikka ajelu Santa Teresan maisemissa. Kuljettuamme trolleycarin lähtöpisteeseen, olivat portit suljettuna. Ohikulkijalta varmistimme, ettei tänään ole ajelua Santa Teresaan. Paremmalla tuurilla joku muu päivä. Matkanjohtajamme Folke Fest a.k.a Kuisma johdatti meidät Paquetan saarelle.

Saarelle mentiin lautalla n. 1h matka. Porukka oli kovin väsynyt ja matka vierähti torkkuen. Jarilla, Miialla ja Kuismalla on myös flunssa.

Saarella oli upeat maisemat. Kaikkialla oli ihanan vihreää. Paquetalla oli kauniita pastellisävyisiä taloja sekä pieniä hiekkarantoja. Saarella ei autoja juuri kulje, joitain tavarankuljetus ajoneuvoja kylläkin. Syötyämme teimme hevoskärryajelun. Allergikko Jenni pärski koko ajomatkan hevosen takia, mutta onneksi aivastelu ei haitannut maisemien ihastelua.

Päästyämme takaisin Rion puolelle saarelta, alkoi sadepilviä kasaantua päällemme. Asunnolle päästyä alkoi satamaan ja salamoimaan. Sateen rauhoituttua lähdimme osan porukan kanssa viimeisiin dromotreeneihin, nyt oli Beija-Florin vuoro. Dromolle oli viritetty kajarit kunnon taajuuksille. Oli aivan erilaista kuunnella karnevaalibiisiä hyvällä äänentoistolla, mitä ei muilla kouluilla vielä ollut omissa treeneissään. Katsomotkin dromolla näyttävät valmistuvan ajallaan. Katsomoita on uudistettu/lisätty viime vuodesta. Rakennustyömaa on ollut edelleen käynnissä aikaisempien treenien aikana. Karnevaalipaikat lopuillekin naisille alkaa varmistumaan. Enää on viikko siihen kun itsekin tanssimme pitkin dromoa. Ei sitä kyllä usko todeksi, ennen kuin se hetki koittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti