11. päivä Riossa (13.2.2012 maanantai)

Kolmas sambaostos päivä Saarassa. Ei se perhana herkkua ole mikään kerta. Vaikuttaisi siltä kuitenkin, että suurimmat hankinnat on nyt tehty. Ostosreissusta selvittyämme lähdin Kuisman ja Miian kanssa edustamaan Suomi sambaa Samba Encontro-tapahtumaan, joka järjestettäisiin kulttuurikeskuksessa dromon lähellä. Ylläri pylläri netti oli poissa toiminnasta, joten emme voineet tarkistaa tapahtuman osoitetta. Lähdimme kuitenkin matkaan, josko paikka löytyisi ihmisiltä kyselemällä. No ei se löytynyt. Onneksi Kuisma löysi auttavia ihmisia yliopistolta, jotka antoivat hänen käyttää tietokonetta ja tarkastaa osoitteen. Ystävällinen mies yliopistolta lähti vielä saattamaan meidät kulttuurikeskukselle. Lahjoimme häntä avusta Suomi sambalevyllä.

Vaikka olimme tunnin myöhässa tapahtuman alusta, olimme kuitenkin liian ajoissa. Mitää ei taas Brasilialaiseen tapaan tapahtunut aikataulun mukaan ja palelimme, huom palelimme, jäätävässä auditoriossa. Suomisamba sai tunnustusta tapahtumassa. Kuisma kävi pokkaamassa (SSKL:n puheenjohtajana roolissa) palkinnon suomalaisille Riomaisen karnevaalikulttuurin edistämisestä Suomessa.

Näimme tänään erittäin kurjan uutisen paikallisesta lehdestä, jossa kerrottiin eilen Madureirassa, Portelan kulkuetreenien aikana sattuneesta onnettomuudesta. Noin 1500 Portelalaista oli kokoontunut treenaamaan sambakoulun edustalle, kun auto kaahasi ihmisjoukon päälle. Samassa rytäkässä räjähti käsikranaatti. Portelan treenaajien joukossa oli myös lapsia ja vanhuksia. 60-vuotias nainen kuoli ja 48 loukkaantui. Traagista, että näin pääsi käymään. Onneksi itse olimme kyseisellä kadulla kolme päivää aikaisemmin eikä onnettomuuden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti