3. päivä Riossa (4.2.2012)

Heti aamulla testattiin kämpän uima-allas. Vesi oli ihanan viileää. Lämpötila tuntui tukahduttavammalta kuin aiempina aamuina. Lämpötila nousikin jo aamupäivästä 39 plus asteeseen. Iltapäivästä lähdettiin Estacio de sá:n sambakoululle feijoadaan. Siellä livemusiikin tahtiin tanssahdeltiin ja porukka söi paikallista herkkua liha-papu-makkara-riisi pataa. Sitä mekin maistettiin. Hyvää oli, mutta suolaista.Viereisen pöydän mummu ja pappa ihastuivat meihin suomalaisiin. Pappa oli ilmeisesti 78 vuotias, mutta jaksoi loistavasti tanssata koko ajan. Kertoivat käyneensä 10 vuoden ajan Estaciossa, joka on Rion ensimmäinen sambakoulu.

Estaciosta suuntasimme Ipanemalle torille, jossa oli markkinat. Ostin ihka ensimmäisen oman rocarin. Myyjä kehui kovasti soittoani kun testasin mikä soittimista kuulosti kivoimmalta. Metroreissu takaisin kämpille oli mielenkiintoinen. Oli ruuhka-aika ja metro oli aivan täynnä. Porukka änki metroon niin, että lapset puristuivat ihmisten väliin. Hetki mietittiin miten ihmeessä pääsemme pois oikealla asemmalla. Mushka sanoi hoitavansa asian. Kun saavuimme kotiseudulle Mushka kajautti kovalla äänellä (putouksen Leena Heffner tyyliin) antakaa tietä, täältä tullaan. Ensin porukka hiljeni, sitten alkoivat taputtamaan ja hurraamaan. Kovasti piti änkeä eteenpäin kyynärpäät edellä, mutta selvittiimpäs ulos komeasti.

Nopea suihku ja kohti dromoa tänään kaksistaan Miian kanssa. Vuorossa oli Mangueiran  ja Tijucan treenit. Mangueiran meno oli melkoinen pettymäs. Hyvä kun alat edes lauloivat, vaikka heillä yleisöä oli tähän astisista kerroista eniten paikalla. Tijuca puolestaan --> aivan mahtavaa! Näin myös upean comissaon viime vuodelta, jossa hauskat ukot "irrottivat" päänsä harteiltaan syliinsä. (ne ymmärtää jotka ovat nähneet ko. koreografian). Eivät ilmeisimmin halunneet paljastaa tämän vuoden comissaota vielä. Saimme sylitella ihanan 8kk poika vauvan kanssa. Hän sulatti meidän molempien sydämet. Vauva katseli suurilla silmillään kun höpistiin hänelle suomeksi jotain. Päivä oli pitkä ja kuuma. Flunssan jäljiltä edelleen nokka on tukossa, mutta on se samba parasta! Tämän vuoksi täällä ollaan.



.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti